Skip to content Skip to footer
0 items - 0.00€ 0

Dobrodošel v moj blog! 

 

Sem Tadeja Pirnat Battelli, ustanoviteljica založbe Multa Verba Books, pravnica in pisateljica, mamica dveh otrok in poročena ženska. 

 Skozi pisanje spoznavam sebe in odkrivam kaj je v meni skritega. To me zelo navdušuje in osrečuje! Nikoli si nisem predstavljala, da bom postala pravljičarka in blogerka. Pisanje se je zgodilo spontano, v popolni odsotnosti mojega ega. Pišem iz srca in brez pričakovanj, kar je za pravnika velik dosežek! Pisanju dajem enako pomembnost kot pravnemu svetovanju. Zato menim, da je pisanje otroških zgodb zelo resna stvar!
 
V osebnem blogu s teboj delim svoje izkušnje in misli o življenjskih spoznanjih, ki so mi olajšale pot, jo naredile prijetnejšo, lažjo … in, kar je najbolje, izpolnjujočo in zelo zabavno!
 

Odgovorno sanjarjenje

Ne spomnim se, kdaj sem nazadnje uživala v sanjarjenju! Da bi preprosto sedela ob zakurjenem kaminu z božičnim čajem v roki, gledala sneg, kako pada, in sanjarila … Včasih sem

Preberi več

Poletne zaobljube

Poletje je tu! Poletni čas je zame čas novih zaobljub. To je moj način priprave na “novo leto”. To je moj čas za zastavljanje novih ciljev. Svoje novoletne zaobljube izpolnjujem

Preberi več

Pravno pripovedovanje zgodb

Nekega dne me je moja prijateljica vprašala, kako to, da sem postala pisateljica. Spomnila me je tudi na dejstvo, da sem študirala pravo in ne primerjalne književnosti oziroma literarne teorije! Vsi moji prijatelji se sprašujejo, zakaj bi kdo zamenjal kariero pravnika za kariero borečega pisatelja. Moja družina je bila nema ob mojem “novem prizadevanju” ali ˗ bolje rečeno ˗ “presenečena do točke brez besed”. Zato sem po nekaj mesecih nenehnega spraševanja o tej poti razumela, da moram biti jasna glede svojih namenov.

Preberi več

Pravzaprav gre zate

Moja izkušnja branja otrokoma? Moja ekipa za odnose z javnostmi mi je svetovala, naj pišem o tem, kako otroke pripraviti do branja knjige, glede na to, da sem napisala že več knjig za otroke. Iskreno povedano, ne vem. Vsak večer so bile namreč potrebne posebne priprave, da je moj najmlajši sin za trenutek sledil pravljici za lahko noč.

Preberi več