Skip to content Skip to footer
0 items - 0.00€ 0

Delamo s strastjo in predanostjo ter se posvečamo pisanju zgodb, ki navdihujejo in motivirajo mlade bralce.

OTROŠKE KNJIGE IN SLIKANICE:

Revija

STORY LUX KIDS

Založba izdaja revijo Story Lux Kids namenjena otrokom do 12 leta v treh
različnih jezikih: italijanščini, slovenščini in angleščini. Ime revije Story Lux
pomeni zgodba v luči. Prispevki v reviji so podpisali različni avtorji, med njimi
tudi otroci, ki jih nato ilustrirajo različni umetniki.

Vsak izvod revije zajema večje število ilustriranih zgodb s področja literature, umetnosti, znanstvenofantastike, filozofije, znanosti, religije, tehnologije,
kulinarike, kulture, popotovanja, aktualnih zadev in ostalo. Vsako od naštetih
področij se pojavi v obliki pripovedovane zgodbe v različnih likovnih zvsteh
Priljubljene vizualne tehnike vključujejo domišljijske ilustracije, stripe, risbe s
peresom in tušem, skice s svinčnikom, prostoročne digitalne ilustracije in
ostalo. Vsaka od njih ima poseben videz in občutek.

Naš Blog

Zadnje objave

Pravzaprav gre zate

Moja izkušnja branja otrokoma? Moja ekipa za odnose z javnostmi mi je svetovala, naj pišem o tem, kako otroke pripraviti do branja knjige, glede na to, da sem napisala že več knjig za otroke. Iskreno povedano, ne vem. Vsak večer so bile namreč potrebne posebne priprave, da je moj najmlajši sin za trenutek sledil pravljici za lahko noč.

Multa Verba Books – DOGODKI

Knjižnica Kočevje

Sobota 6.4. ob 10.00 uri

Pravljične urice z delavnico Saluki Basil

Mestna knjižnica Izola

Torek 16.4 ob 17.00 uri

La coccinella che ha perso tre puntini, z delavnico in pravljico v italijanščini.

Kavarna Lolita, Supernova Rudnik, Ljubljana

Sobota 20.4 ob 10.00 uri

Story Lux Kids in Šaljivke z delavnico

Knjižnjica Medvode

Sobota 23.4 ob 17.00 uri

Story Lux Kids in Šaljivke z delavnico

KAJ DRUGI MENIJO O NAS:

Pravljice niso nikoli napisane samo za otroke, enako močno, ali pa morda še bolj, jih potrebujemo tudi odrasli. Pikapolonica, ki je izgubila tri pike, je krasna zgodba o nečem dragocenem, za kar mislimo, da smo izgubili, pa to ves čas nosimo v sebi. Uči nas, da zaradi »izgubljenega« nismo manj, ampak prav tako popolni in sprejeti. Šele ko se je pikapolonica nehala osredotočati na izgubljeno, je lahko začela uživati v vsem, kar je in takrat je ponovno našla izgubljeni delček sebe. Vse pohvale avtorici za prelepo zgodbo.

Ana Hazler

avtorica romana Diši po ljubezni

Kot novopečena mamica sem mnenja, da potrebujemo čim več kvalitetnega branja in izdelkov za naše otroke. Revija StoryLux kids ponuja veliko lepih in poučnih zgodbic, ki si jih že moja dojenčica z veseljem ogleduje. Občudujem Tadejo, da uspe ob svojem natrpanem urniku voditi še založbo. Super je sodelovati z njo.

Neža Erjavec

Nessa Art

Revija Story Lux Kids je ena luštna ideja, nekaj svežega, novega, dostopnega. V njej se skrivajo ilustracije različnih avtorjev. Zelo sem vesela in ponosna, da sem lahko del tega projekta. Ni lepšega občutka, kot prijeti knjigo ali revijo v roke v družbi otrok, jo prelistati, podrobno preučiti ilustracije, odpirati najrazličnejša vprašanja in debate, razmišljati in nenazadnje občutiti zadovoljstvo. Ni tehnologije, ki bi nadomestila to radost. Tadeja je poleg tega, da je odlična pisateljica, tudi odlična gostiteljica zabav, zabavna, odzivna, polna idej. Njene zgodbe imajo posebno noto, se dotaknejo misli in srca, so pristne, izredno lepo berljive in nosijo pomen. V veliko veselje mi je sodelovati z njo, veselim se čisto vsakega nadaljnjega skupnega projekta!

Monika Goričan Škerget

ilustratorka

Kaj bi svet brez knjig in pravljic? Domišljija in čarobni svet nam danes pomenita veliko več, kot se sami zavedamo, saj nam pričarata barve v še tako siv svet, v katerem živimo. Sodelovanje z založbo Multa Verba Books mi
je omogočilo, da sem lahko s svojimi barvami in brezmejno domišljijo pripomogla k temu, da so oživeli mnogi knjižni junaki. Ne samo, da se je s tem obogatil knjižni svet, temveč tudi moja domišljija, ki raste iz dneva v dan.

Andreja Karba

ilustratorka