Skip to content Skip to footer

Tadeja Pirnat Battelli

Saluki Basil praznuje božič

24.00

Zgodba Saluki Basil praznuje božič je tretja zgodba iz knjižne zbirke Saluki Basil. Opisuje zlatega hrta salukija, ki skupaj s prijatelji in družino praznuje svoj prvi božič. Vse je novo. Sneg, zimska oblačila, božična smrekica, božične pesmi in božični piškotki. Basil, ki je zdaj že odrasel samec, se ne more nehati čuditi človeškim navadam ob tem čudovitem prazniku. Ghost, Laavin, Moni in Lamia so Basilovi novi prijatelji, s katerimi praznuje pravi pasji božič, poln priboljškov in daril. Seveda pa praznovanje ne bi bilo popolno brez fotografiranja in kakšne prigode.

V tej knjigi boste spoznali kako se Basil uči odnosov. Pričel se je družiti z drugimi salukiji, ki pa so malo drugačni od njega in imajo drugačne navade. Ali bo tudi tokrat ostal prijazen in razumevajoč gostitelj?

Mnenja o knjigi

“Basil je en tak lušten kuža, ki se šele spoznava s svetom in so mu zato nekatere stvari – predvsem o človeški naravi in bivanju – nenavadne in tuje. Če jih pogledaš skozi njegove oči, tudi dejansko so. V tretji knjigi iz zbirke Basil prvič praznuje božič. Ne samo, da je grozno, ko ga njegovi človeški prijatelji postavijo v zamrznjeno sneženo pokrajino. Misli, da se jim je popolnoma skegljalo, ko drevo prestavijo v hišo, nanj navesijo prekrasne bleščeče okraske, ki se jih ne sme dotakniti, za nameček pa mu nadenejo še pisan pulover, kar se mu zdi čisto pretirano. A ko vidi, da so enako oblečeni tudi njegovi pasji prijatelji, je vsa zamera do “človekov” pozabljena. Kaj šele, ko vsak od njih dobi svoj najljubši prigrizek za darilo. Takrat je – tako kot pri otrocih – hiša polna radosti in veselja.

Saluki Basil praznuje božič je topla, družinska zgodba, ki na svet gleda skozi pasje oči, saj v ospredje postavi  domačega ljubljenčka. Basil se nam prikupi s svojo prisrčnostjo, radovednostjo in tudi nevednostjo (čemur se ponavadi radi smejimo). A ob tej zgodbi o Basilu se lahko pogovarjamo tudi o tem, da ima vsak od nas svoj karakter, da nas zato zanimajo različne stvari in da se drugače odzivamo na situacije. In da smo ravno zato morda z nekom prijatelji ali pa tudi ne in s tem ni nič narobe, dokler smo le spoštljivi in prijazni drug do drugega.

Knjiga je lepo darilo. Morda pa Basil najde pot tudi v vaša srca.”

Alenka Štrukelj, Literarna Lekarna

Kolofon

Založba: Multa Verba Books, založništvo d. o. o.

Avtorica: Tadeja Pirnat Battelli

Ilustratorka: Ana Forjan

ISBN: 978-961-96218-7-5

Leto izdaje: 2023

Število strani: 64

Format: 24cm x 16,5cm

Vezava: Trda

Lastnosti: Šivano z nitko, mat plastifikacijo

Jezik: slovenski

primerna za starost od 4 leta naprej

Priporočamo