Skip to content Skip to footer
0 items - 0.00€ 0

Politika zasebnosti

Uvodno

Ta Pravilnik o zasebnosti je sestavljen v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).


Pravilnik o zasebnosti se nanaša na seznanitev posameznikov, ki uporabljajo spletno trgovino Multaverbabooks (v nadaljevanju: spletna trgovina oziroma spletna stran), ki je dostopna na povezavi: https://mvb.si/, in drugih oseb, z načinom, vsebino in podlago uporabe, zbiranja, in shranjevanja (obdelave) osebnih podatkov, kot tudi pojasnili vsebine soglasja za obdelavo osebnih podatkov.
V tem pravilniku uporabljeni izrazi, zapisani v slovnični obliki moškega spola, so uporabljeni kot nevtralni in veljajo enakovredno za oba spola.


Upravljavec osebnih podatkov v smislu tega pravilnika je upravljavec oziroma prodajalec v spletni trgovini oziroma na spletni strani Multaverbabooks: podjetje , (v nadaljevanju: upravljavec).
Obiskovalec spletne strani je vsaka fizična ali pravna oseba, ki obišče spletno stran oziroma spletno trgovino (v nadaljevanju: obiskovalec).


Registriran uporabnik spletne trgovine je vsakdo, ki se na spletni strani oziroma v spletni trgovini registrira in uporablja sistem spletne trgovine (v nadaljevanju: uporabnik). Z registracijo postane obiskovalec spletne strani njen uporabnik. Registracija je možna kadarkoli med obiskom strani s klikom na povezavo “Registracija ali prijava” ali v postopku nakupa. Za uporabnika se ob pravilih, ki se vežejo izrecno nanj in pravna razmerja v zvezi z njim, smiselno uporabljajo tudi pravila, ki veljajo za obiskovalca spletne strani.
Naročnik blaga oziroma izdelka je tisti obiskovalec oziroma uporabnik, ki preko spletne trgovine odda naročilo za nakup izdelkov iz spletne trgovine (v nadaljevanju: naročnik). Z oddajo naročila postane obiskovalec oziroma uporabnik spletne strani naročnik blaga. Za naročnika se ob pravilih, ki se vežejo izrecno nanj in pravna razmerja v zvezi z njim, smiselno uporabljajo tudi pravila, ki veljajo za obiskovalca in uporabnika spletne strani.
Kupec blaga oziroma izdelka je tisti naročnik, katerega naročilo je z elektronskim sporočilom potrjeno s strani upravljavca oziroma prodajalca (v nadaljevanju: kupec). S prejemom e-sporočila o prejemu naročila postane naročnik kupec. Za kupca se ob pravilih, ki se vežejo izrecno nanj in pravna razmerja v zvezi z njim, smiselno uporabljajo tudi pravila, ki veljajo za obiskovalca in uporabnika spletne strani ter naročnika.
Potrošnik je fizična oseba, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti (v nadaljevanju: potrošnik).
Posameznik je skupna oznaka za obiskovalca, uporabnika, naročnika in kupca, katerega podatki se obdelujejo.
Osebni podatek pomeni katero koli informacijo v zvezi z določenim ali določljivim posameznikom. Določljiv posameznik je tisti, ki ga je mogoče neposredno ali posredno določiti, zlasti z navedbo identifikatorja, kot je ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator, ali z navedbo enega ali več dejavnikov, ki so značilni za fizično, fiziološko, genetsko, duševno, gospodarsko, kulturno ali družbeno identiteto tega posameznika.
Upravljavec se zavzema za spoštovanje in varovanje pravice do zasebnosti posameznikov in zagotavlja uresničevanje posameznikove pravice do pravične obdelave njegovih podatkov. Osebni podatki se obdelujejo na avtomatiziran elektronski način ali na ne avtomatiziran način v tiskani obliki.
Posredovanje osebnih podatkov posameznikov praviloma temelji na njihovi svobodni privolitvi. Posredovanje določenih osebnih podatkov je na spletni strani lahko označeno kot obvezno, predvsem takrat, ko brez njih upravljavec ne more izvesti naročila oziroma posla. Če posameznik podatkov, ki so opredeljeni kot obvezni za registracijo, ne želi posredovati, določenih storitev ne bo mogel koristiti (npr. opraviti nakupa na naših spletnih straneh, ipd.).
Upravljavec posamezniku možnosti komunikacije, registracije, ali oddaje naročil na spletni strani ne omejuje ali pogojuje z njegovim soglasjem z uporabo njegovih podatkov za neposredno trženje (obveščanje o posebnih ponudbah, novostih, akcijah in promocijah). Izjema je naročilo na novice, pri čemer mora obiskovalec z uporabo splošnih pogojev za namen neposrednega trženja izrecno soglašati.

Vrste osebnih podatkov s katerimi upravlja upravljavec

Upravljavec zbira podatke posameznikov, ki se nanašajo na sklepanje pogodb pri poslovanju med upravljavcem in posamezniki, zlasti pri naročilu in nakupu izdelkov in pri opravi storitev in pri potrebni komunikaciji s strankami.

Osebni podatki uporabnikov so predvsem identifikacijski in kontaktni podatki posameznikov: naslov elektronske pošte, uporabniško ime, geslo, ime, priimek, naziv podjetja (neobvezno), država/regija, ulica, poštna številka, mesto, telefonska številka, morebitni podatki o drugem naslovu za dostavo, morebitni osebni podatki, ki jih posameznik posreduje sam v opombah naročila ali pod zavihkom “kontaktirajte nas” ter morebitni drugi osebni podatki, ki jih uporabnik sam ustvari na računu. Upravljavec spremlja tudi podatke o opravljenih naročilih in reklamacijah.

Kdaj se upravljavec srečuje z osebnimi podatki

Z osebnimi podatki posameznikov se srečujemo predvsem ob tem, ko posameznik obišče spletno stran ali izpolni spletne obrazce:

 • Ob obisku spletne strani: podatki o dostopu oziroma piškotki.
 • Ob naročilu na novice: obiskovalec sporoči ime in naslov elektronske pošte.
 • Na zavihku kontakt pri rubriki “pošljite nam vaše vprašanje”: obiskovalec posreduje ime, priimek, naslov elektronske pošte in morebitne druge podatke, ki jih posameznik razkrije sam in jih posreduje v rubriki za sporočilo oziroma vprašanje ali z uporabo drugih komunikacijskih sredstev, in v drugih primerih ob morebitnih reklamacijah, ipd.
 • Ob registraciji: obiskovalec sporoči naslov elektronske pošte, ki je enak uporabniškemu imenu na spletni strani. Ob registraciji uporabnik izbere geslo, ki ga lahko kadarkoli spreminja na podstrani “Moj Račun”.
 • Na blagajni (oddaja naročila): uporabnik posreduje kontaktne podatke, kot so: ime, priimek, naziv podjetja (neobvezno), država/regija, ulica, poštna številka, mesto, telefonska številka, morebitni podatki o drugem naslovu za dostavo, morebitni drugi podatki, ki jih posameznik razkrije sam in posreduje v opombi naročila.

Z osebnimi podatki posameznikov se srečujemo tudi v drugih primerih:

 • Elektronska in druga korespondenca s strankami: stranke lahko vstopajo v kontakt z upravljavcem tudi prek elektronskih sporočil na info@mvb.si, na tel. št. +38641667612, po klasični pošti ali na drug primeren način.
 • Morebitne reklamacije: v tem primeru kupec v skladu s splošnimi pogoji poslovanja izpolni predpisan obrazec, ki vsebuje tudi njegove osebne podatke.

Katere osebne podatke se obdeluje

1.) Podatki o dostopu obiskovalca na spletno stran se beležijo v skladu s politiko piškotkov. Upravljavec spletne strani ob prvem obisku spletne strani obiskovalce obvesti o uporabi piškotkov, kadar je to potrebno za njihovo namestitev pridobi privolitev in omogoči obiskovalcem, da lahko kadarkoli prilagodijo nastavitve piškotkov.

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletni strežnik shrani na disku računalnika obiskovalca spletne strani oziroma spletne trgovine, in ki varujejo določene informacije na trdem disku ali drugi lokaciji v računalniku. Glavni namen piškotka je, da v računalnik shrani nastavitve obiskovalca in druge podatke, tako da jih ob naslednjem obisku spletne strani oziroma spletne trgovine ni potrebno več vnašati. To pomeni, da si vaš spletni brskalnik “zapomni” določene nastavitve. Poleg tega nam piškotki pomagajo ugotoviti, kako uporabljate našo spletno stran. Nekateri spletni brskalniki ponujajo možnost, da vas obvestijo o nastavitvi piškotkov in jih zavrnejo; če ga uporabite, se lahko zgodi, da vse funkcije našega spletnega mesta niso v celoti na voljo. 

Brskalnik lahko nastavite tako, da ste obveščeni o nastavitvi piškotkov in se sami odločite za njihovo sprejetje ali pa izključite sprejem piškotkov v določenih primerih ali na splošno (če ne sprejmete piškotkov, lahko omejite funkcionalnost naše spletne strani). Če dosežete povezavo, ki jo uporabljajo tretje osebe prek povezave na naši spletni strani, potem je možno, da je tam še ena obravnava piškotkov. Naš pravilnik o zasebnosti velja samo za naše spletno mesto.

Spletno mesto uporablja tudi t.i. nujne piškotke. Gre za piškotke, ki se uporabljajo za shranjevanje vsebine na strani med brskanjem ali pa med enim in drugim obiskom spletne strani. Z njihovo pomočjo pravilno in varno delujejo npr. “Moja košarica”; delovanje indikatorja, ki preverja, če je uporabnik prijavljen ali ne in na podlagi tega ureja pravice uporabnika; in drugo. 

Nujni piškotki so vedno omogočeni, ker so potrebni za osnovno delovanje (t.i. funkcionalnost) spletne strani in spletna stran brez njih ne bi delovala pravilno.

Spletno mesto uporablja tudi piškotke za optimizacijo nalaganja hitrosti spletne strani. Piškotek sporoči strani, če je prišlo do osvežitve predpomnilnika od zadnjega obiska in po potrebi sproži osvežitev strani namesto uporabe začasno shranjene verzije strani.

Nujne piškotke lahko obiskovalec onemogoči izključno s spreminjanjem nastavitev brskalnika. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje glede na brskalnik, ki ga obiskovalec uporablja. Večina brskalnikov zagotavlja navodila v zvezi z brisanjem in upravljanjem piškotkov v funkciji “pomoč”.  Navodila za upravljanje in brisanje piškotkov so dostopna na spletni povezavi www.aboutcookies.org, kjer je korak za korakom pojasnjeno, kako je mogoče upravljati ali izbrisati piškotke glede na različne brskalnike.

2.) Podatek o elektronskem naslovu in imenu obiskovalca ob prijavi na novice

Obiskovalec, ki se naroči na novice, s kljukico označi polje, s katerimi izrecno in nedvoumno potrdi, da je prebral, razume in se strinja s Splošnimi pogoji poslovanja, Pravilnikom o zasebnosti in obdelavo osebnih podatkov v skladu s tem pravilnikom. Soglaša, da Multeverbaebooks vnesene podatke (ime, naslov e-pošte) uporablja za neposredno trženje (obveščanje o promocijah, novostih in akcijah) s pošiljanjem e-sporočil.

Brez podanega izrecnega soglasja obiskovalca z zgoraj navedenim, naročilo na novice na spletni strani oziroma v spletni trgovini ni možno.

Obiskovalec lahko kadarkoli umakne, spremeni ali omeji naročilo na novice tako, da to pisno sporoči upravljavcu na elektronski naslov: info@mvb.si.

3.) Podatki o obiskovalcu, ki želi poslati vprašanje: ime, priimek, naslov elektronske pošte in morebitni drugi podatki, ki jih posameznik razkrije sam in jih posreduje v rubriki za sporočilo oziroma vprašanje ali z uporabo drugih komunikacijskih sredstev. 

Obiskovalec, ki želi poslati vprašanje s kljukico označi polja, s katerimi izrecno in nedvoumno potrdi, da:

 • je prebral, razume in se strinja s Splošnimi pogoji poslovanja in Pravilnikom o zasebnosti ter obdelavo osebnih podatkov v skladu s tem pravilnikom,
 • soglaša, da Multeverbaebooks vnesene podatke (ime, priimek, naslov e-pošte) uporablja za neposredno trženje (obveščanje o promocijah, novostih in akcijah) s pošiljanjem e-sporočil.

Brez podanega izrecnega soglasja obiskovalca s Splošnimi pogoji poslovanja in Pravilnikom o zasebnosti ter obdelavo osebnih podatkov v skladu s tem pravilnikom, vprašanja ni mogoče poslati.

Soglasje s tem, da Multeverbaebooks vnesene podatke (ime, priimek, naslov e-pošte) uporablja za neposredno trženje (obveščanje o promocijah, novostih in akcijah) s pošiljanjem e-sporočil, je v tem primeru opcijske narave in ga lahko obiskovalec kadarkoli umakne, spremeni ali omeji, tako, da to pisno sporoči upravljavcu na elektronski naslov: info@mvb.si.

4.) Podatki o uporabniku pri registraciji: naslov elektronske pošte, ki je enak uporabniškemu imenu na spletni strani in geslo. Obiskovalec pred registracijo s kljukico označi polja, s katerimi izrecno in nedvoumno potrdi, da:

 • je prebral, razume in se strinja s Splošnimi pogoji poslovanja in Pravilnikom o zasebnosti ter obdelavo osebnih podatkov v skladu s tem pravilnikom,
 • soglaša, da Multeverbaebooks vnesene podatke (naslov e-pošte) uporablja za neposredno trženje (obveščanje o promocijah, novostih in akcijah) s pošiljanjem e-sporočil.

Brez podanega izrecnega soglasja obiskovalca s Splošnimi pogoji poslovanja in Pravilnikom o zasebnosti ter obdelavo osebnih podatkov v skladu s tem pravilnikom, registracija na spletni strani oziroma v spletni trgovini ni možna.

Soglasje s tem, da Multeverbaebooks vnesene podatke (naslov e-pošte) uporablja za neposredno trženje (obveščanje o promocijah, novostih in akcijah) s pošiljanjem e-sporočil, je v tem primeru opcijske narave in ga lahko uporabnik kadarkoli umakne, spremeni ali omeji, tako, da to pisno sporoči upravljavcu na elektronski naslov: info@mvb.si.

5.) Podatki o naročniku oziroma kupcu: ime, priimek, naziv podjetja (neobvezno), država/regija, ulica, poštna številka, mesto, telefonska številka, morebitni podatki o dostavi na drug naslov, morebitni drugi podatki, ki jih posameznik razkrije sam in posreduje v opombi naročila.

Naročnik oziroma kupec pri oddaji naročila s kljukico označi polja, s katerimi izrecno in nedvoumno potrdi, da:

 • je prebral, razume in se strinja s Splošnimi pogoji poslovanja in Pravilnikom o zasebnosti ter obdelavo osebnih podatkov v skladu s tem pravilnikom,
 • je seznanjen, da ga oddano naročilo zavezuje, da so z oddajo naročila cena izdelkov, naročilo, ureditev plačila, način in rok dostave, fiksirani in se ne spreminjajo več ter da se vneseni podatki uporabijo za namen izpolnitve naročila,
 • soglaša, da Multeverbaebooks vnesene podatke (ime, priimek, naziv podjetja, država/regija, naslov, tel. št., e-pošta) uporablja za neposredno trženje (obveščanje o promocijah, novostih in akcijah) s pošiljanjem e-pošte, SMS in MMS in navadne pošte.

Brez podanega izrecnega soglasja uporabnika s tem, da je prebral, razume in se strinja s Splošnimi pogoji poslovanja in Pravilnikom o zasebnosti ter obdelavo osebnih podatkov v skladu s tem pravilnikom in izrecne potrditve, da je seznanjen, da ga oddano naročilo zavezuje, da so z oddajo naročila cena izdelkov, naročilo, ureditev plačila, način in rok dostave, fiksirani in se ne spreminjajo več ter da se vneseni podatki uporabijo za namen izpolnitve naročila, oddaja naročila izdelkov v spletni trgovini ni možna.

Soglasje s tem, da Multeverbaebooks vnesene podatke (ime, priimek, naziv podjetja, država/regija, naslov, tel. št., e-pošta) uporablja za neposredno trženje (obveščanje o promocijah, novostih in akcijah) s pošiljanjem e-pošte, SMS in MMS in navadne pošte, je v tem primeru opcijske narave in ga lahko uporabnik kadarkoli umakne, spremeni ali omeji, tako, da to pisno sporoči upravljavcu na elektronski naslov: info@mvb.si.

Podlaga in namen obdelave

Izvajanje pogodb

Če se obiskovalec registrira na spletni trgovini, upravljavec upravlja njegove identifikacijske podatke, kot so zlasti kontaktni podatki in nastavitve na zavihku “Moj Profil”, z namenom, da lahko uporabniku zagotavlja uporabo storitve spletne trgovine, zlasti, da lahko uporabnik v spletni trgovini odda naročilo. Ti podatki se uporabljajo cel čas obstoja uporabniškega računa, ki ga uporabnik lahko kadarkoli izbriše pod zavihkom “Moj profil”.

Če uporabnik odda naročilo v spletni trgovini, upravljavec upravlja njegove podatke, kot so njegovi kontaktni in identifikacijski podatki: ime, priimek, naziv podjetja (neobvezno), država/regija, ulica, poštna številka, mesto, telefonska številka, morebitni podatki o dostavi na drug naslov, morebitni drugi podatki, ki jih uporabnik razkrije sam in posreduje v opombi naročila. Ti podatki se uporabljajo predvsem za namen prejema, sprejema, obdelave in izvedbe naročila, sklenitve in izpolnitve kupoprodajne pogodbe, plačila, izdaje računa, izvedbo dobave naročenega izdelka, ob morebitni spremembi pogojev poslovanja, morebitni reklamaciji izdelka, reševanju morebitnih sporov iz pogodbenega razmerja ter za druge namene, potrebne za izvajanje pogodbenega razmerja in s tem povezanih razmerij med posameznikom in upravljavcem.

Podlaga za obdelavo podatkov za izvajanje pogodb so zakoniti interesi in izrecno soglasje posameznika, ki mora pred registracijo s kljukico izrecno označiti polje, s čimer potrdi, da je seznanjen/a in soglaša s tem, da Multeverbaebooks uporablja vnesene osebne podatke za namen izpolnitve naročila.

Obveščanje o stanju naročila

Elektronski naslov, ki ga je posameznik posredoval upravljavcu ob registraciji oziroma naročilu izdelka, se uporabi za namen obvestila o stanju naročila izdelka.

Uporabnik je o prejemu naročila izdelka z avtomatično generiranim elektronskim sporočilom obveščen na elektronski naslov, ki ga je posameznik posredoval upravljavcu ob registraciji oziroma naročilu izdelka.

Za namene obveščanja o stanju naročila se lahko uporabijo tudi drugi kontaktni podatki posameznika, ki jih je ta posredoval upravljavcu ob registraciji oziroma naročilu izdelka ali v elektronski in drugi korespondenci s strankami.

Podlaga za obdelavo podatkov za obveščanje o stanju naročila so zakoniti interesi in izrecno soglasje posameznika, ki mora pred registracijo s kljukico izrecno označiti polje, s čimer potrdi, da je seznanjen/a in soglaša s tem, da Multeverbaebooks uporablja vnesene osebne podatke za namen izpolnitve naročila.

Promocija – neposredno trženje

Upravljalec lahko uporablja naslednje osebne podatke: elektronski naslov, naslov plačnika,  naslov za dostavo, telefonska številka za namen neposrednega trženja, zlasti za pošiljanje elektronskih, SMS in MMS, ali navadnih obvestil o posebnih ponudbah, novostih, akcijah in promocijah naslednjim kategorijam posameznikov:

 • Obiskovalcem, ki se naročijo na novice;
 • Obiskovalcem, ki kontaktirajo upravljavca prek spletnega obrazca na zavihku “kontakt”;
 • Uporabnikom, ki se registrirajo na spletni strani;
 • Uporabnikom, ki oddajo naročilo na spletni strani.

Osebni podatki se za namene obveščanja o posebnih ponudbah, novostih, akcijah in promocijah pošiljajo le v primeru, da je posameznik s tem predhodno izrecno soglašal.

Podlaga za obdelavo podatkov za namene promocije je izrecno podano soglasje posameznika iz zgoraj navedenih kategorij, ki ob izpolnjevanju posameznega spletnega obrazca s kljukico izrecno označi neobvezno polje, s čimer poda soglasje, da Multeverbaebooks vnesene podatke (naslov e-pošte, tel. št., naslov) uporablja za neposredno trženje (obveščanje o promocijah, novostih in akcijah) s pošiljanjem e-pošte, SMS in MMS in navadne pošte. 

Storitve na spletni strani niso pogojene s podajo predhodnega soglasja za uporabo osebnih podatkov za namen promocije. Izjema od tega pravila je naročilo obiskovalca na novice, ki je pogojeno s predhodno podanim soglasjem za uporabo osebnih podatkov za namene promocije.

Reklamna elektronska sporočila so jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj je jasno razviden. Željo posameznika, da ne prejema reklamnih sporočil, bo upravljavec brezpogojno upošteval.

Posameznik, ki ga upravljavec obvešča o posebnih ponudbah, novostih, akcijah in promocijah lahko soglasje kadarkoli umakne, spremeni ali omeji, tako, da to pisno sporoči upravljavcu na elektronski naslov: info@mvb.si ali po klasični pošti na naslov: MULTA VERBA BOOKS, založništvo, d.o.o., Gogalova ulica 12, 1000 Ljubljana.

 

Obdelava na podlagi zakonitih interesov

Upravljavec pri opravljanju dejavnosti in s tem povezani obdelavi osebnih podatkov ravna skrbno in varno, s čimer zasleduje zakonite interese posameznikov, kot tudi svoje zakonite interese.

Upravljavec lahko zaradi zagotavljanja varnosti in preprečevanja zlorab obdeluje osebne podatke, ki jih posredujejo posamezniki, in to v obsegu, ki je potreben za preprečevanje zlorab in tudi siceršnje zavarovanje posameznikovih in upravljavčevih zakonitih interesov. Ti interesi so zlasti:

 • zavarovanje pravnih zahtevkov,
 • vodenje notranjih evidenc in nadzor v zvezi s storitvami,
 • izboljšava vsebin in kvalitete funkcionalnosti spletne trgovine, predvsem ob morebitnih reklamacijah in pritožbah,
 • obramba pred sodnimi, izvensodnimi in upravnimi zahtevki,
 • uveljavljanje sodnih, izvensodnih in upravnih zahtevkov,
 • preprečevanje goljufij in drugih kaznivih dejanj zoper posameznika in njegovo premoženje ali upravljavca in njegovo premoženje,
 • preprečevanje vdorov na spletno stran in drugih nevarnosti v spletnem okolju.

Za obdelavo podatkov na podlagi zakonitih interesov upravljavec ni dolžan pridobiti posebnega soglasja posameznika za obdelavo podatkov ampak jih obdeluje neposredno na podlagi veljavnih predpisov.

Obdelava na podlagi zakonske obveznosti

Osebne podatke obdelujemo z namenom izpolnitve naše zakonske obveznosti, ki izvira davčnih, delovnopravnih in drugih zavezujočih predpisov, kot so predvsem: Obligacijski zakonik (OZ), Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakon o davku na dodano vrednost (ZDDV-1), Zakon o davčnem potrjevanju računov (ZDavPR), Zakon o računovodstvu (ZR), Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom), in drugi.

V kakšnem obsegu in koliko časa zbiramo podatke

Upravljavec zbira osebne podatke toliko časa in v takšnem obsegu, kot je potrebno za uresničevanje zgoraj navedenih namenov obdelave, in kolikor je to potrebno za dosego dopustnega zasledovanega cilja.

Upravljavec zbira osebne podatke v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh podatkov oziroma posameznih poslov med obdelovalcem in uporabnikom, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe, v vsakem primeru pa v skladu s predpisanimi zapovedmi in omejitvami.

Upravljavec zbira osebne podatke za namen izpolnjevanja pogodb in obveščanja o stanju naročila do izpolnitve pogodbenega razmerja, poteka jamčevalnih rokov, zastaranja morebitnih obveznosti, ki bi iz tega razmerja izhajale, najdlje pa pet let po prenehanju pogodbenega razmerja.

V primeru zbiranja podatkov zaradi zavarovanje zakonitih interesov se osebni podatki hranijo dokler je to nujno potrebno za izpolnitev pogodbenih in zakonskih obveznosti oziroma do poteka pogodbenih in zakonitih zastaralnih rokov, najdlje pa pet let po opravljenem dostopu ali prenehanju poslovnega razmerja.

Vsi podatki, katerih temelj obdelave je zgolj soglasje posameznika, se hranijo najdlje do umika, spremembe ali omejitve soglasja.

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

Upravljavec podatkov ne bo posredoval tretjim osebam, če to ni izrecno določeno s tem pravilnikom ali veljavnim predpisom.

Za izvedbo dobave lahko upravljavec podatke posreduje tudi tretjim osebam, ki v njegovem imenu in za njegov račun opravljajo opravila, vezana na izvedbo naročila. Zlasti gre pri tem za posredovanje:

 • ponudnikom poštnih storitev oziroma ponudnikom odpremnih storitev,
 • ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme oziroma administratorju in skrbniku spletne strani,
 • ponudnikom računovodskih storitev.

Tretje osebe smejo osebne podatke uporabljati izključno za namen, za katere so jim bili posredovani (npr. za dostavo pošiljke).

Vaše pravice na področju varstva podatkov

Upravljavec podatkov zagotavlja uresničevanje vseh vaših pravic, ki vam pripadajo v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov. Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko kadarkoli zahteva, da mu upravljavec:

 • potrdi, ali se podatki v zvezi z njim obdelujejo ali ne,
 • omogoči vpogled do osebnih podatkov,
 • omogoči popravek netočnih osebnih podatkov v zvezi z njim in mu omogoči dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov,
 • omogoči pravico do izbrisa osebnih podatkov,
 • omogoči pravico do omejitve obdelave,
 • omogoči pravico do prenosljivosti podatkov in mu posreduje podatke v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ali jih neposredno posreduje drugemu upravljavcu,
 • omogoči pravico do preklica privolitve, kadar se osebnih podatki obdelujejo na podlagi privolitve, pri čemer preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica
 • preneha obdelovati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja
 • poda dodatne informacije o njegovi pravici do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu.

Vse pravice lahko uveljavljate s pisno zahtevo upravljavcu, ki jo pošljete na elektronski naslov info@mvb.si ali na naslov MULTA VERBA BOOKS, založništvo, d.o.o.,  Gogalova ulica 12 1000 Ljubljana. Multeverbaebooks se zavezuje, da bo na zahtevo posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, odgovoril brez nepotrebnega odlašanja, najkasneje pa v zakonsko predpisanih rokih.

V primeru kršitve varstva vaših osebnih podatkov in v primeru, da bi bila ob tem izkazana verjetnost, da bi taka kršitev varstva osebnih podatkov lahko povzročila veliko tveganje za vaše pravice in svoboščine, vas bomo o tem nemudoma obvestili.

V primeru kršitve varstva osebnih podatkov bomo brez nepotrebnega odlašanja, najkasneje pa v 72 urah po seznanitvi s kršitvijo varstva vaših osebnih podatkov, o njej obvestili pristojni organ.

Pravico imate, da v primeru kršitve varstva osebnih podatkov zoper upravljavca vložite pritožbo pri pristojnem nadzornem organu na naslov: Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana ali na: gp.ip@ip-rs.si.

Varnost vaših podatkov

Upravljavec se zavezuje varovati osebne podatke, ki nam jih posredujete z uporabo naših spletnih strani. Upravljavec bo storil vse, da osebne podatke zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

Izvajamo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za varstvo osebnih podatkov, kot jih zahteva veljavna zakonodaja. Naši računalniški sistemi so zaščiteni s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi, ki preprečujejo nenamerno ali nezakonito uničenje, izgubo, spremembo ter nepooblaščeno razkritje ali dostop do vaših osebnih podatkov.

Za zaščito osebnih podatkov uporabljamo najnovejše industrijske standarde, tako pri njihovem prenosu kot kasnejšem hranjenju. Spletna trgovina zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost nakupa. Prenos transakcijskih podatkov na spletni strani se izvaja v varnem načinu s pomočjo protokola SSL (SecureSocketsLayer). Podatki se kodirajo in se na strežnik upravljavca prenašajo v zaščiteni obliki. Sistem tako preprečuje, da bi kdo prestregel osebne in transakcijske podatke, ki jih kupci pošiljajo v spletno trgovino.

Za varne avtorizacije in transakcije s plačilnimi karticami poskrbi ter storitev posredovanja izvaja sistem STRIPE oziroma PayPal. Avtorizacije kartic se opravljajo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov v bančnem sistemu.

Varnost nakupa zagotavljamo tudi z upoštevanjem vseh veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.

Na spletni strani https://mvb.si obstaja več povezav na tuje spletne strani in radi bi vas opozorili, da ne odgovarjamo za politiko zasebnosti teh strani. Predlagamo, da si na vsaki tuji spletni strani prav tako preberete politiko zasebnosti. Varnost vaših osebnih podatkov predstavlja za nas eno najpomembnejših prioritet delovanja strani.

Spremembe

Pridržujemo si pravico, da predmetno Politiko zasebnosti po potrebi občasno prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Iz tega razloga vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami.

Prehodno določilo: Do uveljavitve tehnične možnosti prijave na e-novice za enega ali več namenov obdelave osebnih podatkov, lahko posameznik prijavo na e-novice opravi samo za namen obveščanja in prejemanja obvestil o splošnih aktualnih ponudbah, trendih, praksah, s tem pa se posameznik strinja z uporabo e-naslova, za zgoraj navedene namene.

MULTA VERBA BOOKS, založništvo, d.o.o., 

Gogalova ulica 12

1000 Ljubljana